Hop videre til indholdet

Digital Project Manager

Mathilde, Frankrig

Generalisten Mathilde blev en del af Hamelin-koncernen efter et forberedende kursus i litteratur og en kandidatgrad i kommunikation. Hendes stilling? Hun er Digital Project Manager. Her er en oversigt over hendes vision for jobbet og hendes daglige arbejde!

DIGITAL PROJECT MANAGER?

En digital entusiast 

Mit mål er, med hjælp fra det digitale markedsføringsteam, at udvikle Hamelin-koncernen og Oxford-brandets europæiske tilstedeværelse på hjemmesiden. Midlerne er mange, herunder hjemmesider, sociale medier, influencere og e-mailmarketing. Jeg deltager i udviklingen af den digitale strategi, jeg designer forskelligt indhold til hjemmesiden, jeg implementerer den operationelle strategi, og jeg evaluerer de foranstaltninger, der gennemføres. Alt dette gør jeg i samarbejde med de eksterne leverandører og koncernens teams.

Nøglen er kommunikation! 

Det er svært at sammenfatte min stilling med én sætning. Definitionen af stillingen digital project manager er forskellig fra virksomhed til virksomhed. Hvis jeg skulle sammenfatte mit job, ville jeg sige: “at styre, koordinere, implementere og evaluere”. Ligesom alle andre projektlederstillinger har mit arbejde et meget metodisk og grundigt aspekt, men det er også vigtigt at kunne kommunikere godt med de forskellige teams. Inden for koncernen udfylder jeg også rollen som ledsager og støtte i forbindelse med implementeringen af digitale projekter for de teams, der sidder i de europæiske datterselskaber.

ALSIDIGHED & NYSGERRIGHED

Nysgerrighed er ikke nogen dårlig ting …

Den væsentligste kvalitet? Nysgerrighed. Selvfølgelig skal man være organiseret, være god til at skabe relationer i forbindelse med koordinering af teams, besidde redaktionelle færdigheder og være lidt kreativ. Men nysgerrigheden er virkelig vigtig: Man er nødt til at være på udkig efter de nyeste tendenser inden for internettet og markedsføring. Den digitale verden er i konstant udvikling, og jeg er nødt til at være på forkant med nyhederne på dette område. Jeg er ikke en nørd, men jeg er nødt til at kende de forretningsmæssige problemstillinger for de mennesker, jeg arbejder med, herunder udviklere, dataanalytikere, SEO-eksperter og så videre.

Det daglige arbejde er opdelt i projekter 

Mine dage er ikke ens! Men jeg har nogle små rutiner: Jeg lytter til de sociale medier, jeg følger med i selskabets ry online, jeg holder øje med tallene for marketingkampagnerne mv., men mine opgaver er også afhængige af projekterne: SEO, content creation, community management, implementering af customer relationship management-værktøjer, træning af medarbejdere, statistisk analyse og så videre. Man keder sig aldrig!

MATHILDES RÅD

Vær nysgerrig! Vis interesse for den digitale udvikling, og gå også længere end det: Ræk ud over dit eget område, og forsøg at forstå verden og mangfoldigheden omkring dig. I den digitale verden ændrer alting sig konstant og hurtigt. Hvil ikke på laurbærrene, og vær klar til at sætte spørgsmålstegn ved din egen overbevisning.