Hop videre til indholdet

Director of Marketing & Trade Marketing

Anna, Spanien & Portugal

Anna har arbejdet hos Hamelin Spanien i 21 år. Hun startede som Product Manager med ansvar for kalender- og arkiveringsprodukter. Hun er nu Director of Marketing & Trade Marketing for de spanske og portugisiske markeder. Anna elsker sit job og fortæller dig her mere om det!

VI ER TÆT PÅ KUNDERNE FOR AT FORSTÅ DERES BEHOV

Mit job er en løbende udfordring

Min vigtigste opgave som Director of Marketing hos Hamelin Spanien er at stå i spidsen for marketingafdelingen, der beskæftiger sig med markedsføring af produkter, kommunikation og markedsføring over for andre virksomheder. Mit team består af produktchefer, designere og projektledere inden for digital marketing. Min funktion er alsidig, så den er ikke let at beskrive kort. Derudover er evnen til at holde ting kortfattet ikke min stærkeste side!  Men jeg kan sige, at mit job, i grove træk, handler om at finde ud af, hvad forbrugerne har behov for, og komme med en tilfredsstillende løsning i forhold til produkter og egenskaber. Efter et produkt er sendt på markedet, skal vi så sikre, at løsningen lever op til målsætningen, og at den bliver tilpasset nye behov. Jeg elsker mit job. Alt fra at skabe et brand og et forbrugerfællesskab omkring det og udtænke nye produkter, til det at se, hvordan vores idéer bliver ført ud i livet og få feedback fra forbrugerne, så vi kan videreudvikle vores vision. Jeg har ikke et rutinepræget job, og det er det, der gør det så spændende.

Hvad har kunderne virkelig brug for?

Nogle gange tror folk, at markedsføring handler om, at vi skal overbevise folk eller sælge dem noget med via en form for ”snyd” eller manipulation, men i virkeligheden handler det om, hvad kunden – hver enkelt forbruger – reelt har brug for. Selvfølgelig forsøger du at overbevise en mulig køber, men du skal basere din salgstale på virkeligheden, ikke noget grebet ud af den blå luft. I den forbindelse har de sociale medier hjulpet, for nu bliver brands nødt til at have en stor grad af gennemsigtighed, ellers opdager forbrugeren bare selv sandheden. I dag har vi også direkte kontakt med forbrugerne: De fortæller om deres erfaringer med produktet, hvordan de bruger det og om, hvad vi kan gøre for at forbedre det.

LEDERSKAB & ALSIDIGHED

At opbygge og lede et team

Hvad er den største udfordring, jeg har stået over for? Det må være at lære, hvordan man leder og opbygger et team med en høj grad af alsidighed, hvor de forskellige medarbejdere supplerer hinanden. Det er noget, som vi særligt har haft fokus på i den seneste tid, fordi vi har skulle tilpasse os en ny virkelighed og en ny måde at arbejde på… men jeg er glad for nu at kunne kigge tilbage og se, hvordan vi har forandret afdelingen. Vi er et tværfagligt team af folk, der er engagerede, mangefacetterede og fleksible, og vi tilpasser os de skiftende behov på en nem og effektiv måde. Mit job kræver, at man formår at tilpasse sig, er omstillingsparat, organiseret og i stand til at lede projekter. Min dagligdag består af masser af møder med forskellige mennesker: mit team, andre afdelinger såsom produktions- og salgsafdelingen, kunder, forbrugere, influencers, leverandører…

Tænk globalt, handl lokalt

Jeg sætter virkelig pris på muligheden for at være en del af en multinational koncern med en global og ubegrænset strategisk vision, som har dybt forankrede etiske og miljømæssige værdier. Det giver mig mulighed for at dele erfaringer med kolleger fra andre lande. Det er meget berigende. Samtidig har vi som medarbejdere også en stor grad af frihed og tillid fra koncernen, hvilket giver os mulighed for at tilpasse os det lokale marked – det er det, som jeg tror, adskiller Hamelin fra de fleste andre multinationale selskaber. Det er altafgørende for, at vi kan opbygge et førende og autentisk brand i hvert land.

Annas råd

Lige meget hvilket job, du vælger, skal du brænde for det. Det er vigtigt at kunne udføre sit job med entusiasme og professionalisme og dermed være i stand til at overvinde enhver form for modgang, du måtte løbe ind i.