Hop videre til indholdet

Mobile Application Development Engineer

Arnaud, Frankrig

Arnaud har arbejdet som Mobile Application Development Engineer hos Hamelin i næsten to år. Som tidligere karateudøver forstår han, hvad det vil sige at få en reel udfordring! Hvad er det vigtigste mål for ham og de øvrige medlemmer af teamet? Konstant at forbedre SCRIBZEE®-appen for at skabe den bedst mulige oplevelse for brugerne. At dechifrere mobil-udviklerens arbejde hos Hamelin.

KUNSTNER OG TEKNIKER

SCRIBZEE®, hav dine noter med dig, uanset hvor du befinder dig

Min rolle? Jeg arbejder med optimering af SCRIBZEE®-mobilapplikationen på iOS-platformen. Mit, og resten af holdets, mål er at integrere nye elementer i SCRIBZEE®-applikationen for at opfylde brugernes ønsker og behov. SCRIBZEE® er en applikation, der er kompatibel med de fleste OXFORD-notesbøger, så du kan scanne, systematisere og dele dine håndskrevne noter. Når de er blevet scannet, bliver dine noter gemt i en sikker sky, og du kan have dem med overalt.

Brugeroplevelsen kommer i første række

Hvis jeg skulle beskrive mit job med en sætning, ville jeg nok sige ”at opfylde brugernes behov så hurtigt som muligt”. Alt begynder med brugerne og deres brug af SCRIBZEE®, når man skal finde frem til, skabe og integrere nye funktioner og samtidig sikre pålideligheden af appen. Det er en langsigtet opgave. Teamet og jeg får konstant tilbagemeldinger og feedback fra brugerne, så vi kan optimere SCRIBZEE®, mens vi samtidig tilstræber ikke at forårsage forstyrrelser. At forudse morgendagens features udgør min vigtigste rolle. På en måde er det en opgave for en kunstner; når du skaber en feature, starter du fra bunden, eller næsten, og du er nødt til at konstruere alt!

Et logik-spil

Der findes ikke en typisk dag for mig! I mit arbejde skal jeg også vide, hvordan man skal håndtere det uventede. Vi har naturligvis en præcis vision om de kommende features og om udviklinger, der skal realiseres og implementeres, men vores tidsplan kan af og til blive forstyrret på grund af en bug. Det er på dette tidspunkt, at en forskers arbejde begynder; vi forsøger først at replikere buggen for at identificere kilden, og derefter leverer vi en løsning. Det er ligesom et Lego- eller logik-spil! Vi er nødt til at forsøge at forstå og finde den logik, der gemmer sig bag en given situation.

NYSGERRIGHED, KAMPLYST & TEAM SPIRIT

Vær nysgerrig!

Den væsentligste egenskab? Nysgerrighed. Vi er nødt til at holde os ajour med opdateringer inden for vores felt og samtidig være i stand til at gå ud over emnet og se længere frem! Vi koder ikke bare for kodningens skyld. Vi er nødt til virkelig at forsøge at forstå den kontekst og anvendelse, der er forbundet med og motiverer udviklingen af en applikation. Mobil-udviklere bliver ofte portrætteret som nørder, der tilbringer deres tid med sidde og kode i en kælder, men dette billede er langt fra sandheden. Det er ikke nok bare at betragte den tekniske side af en situation; man er nødt til at forestille sig den i et mere globalt perspektiv.

Giv aldrig op og teamwork

Mit job i to ord? Kamplyst og teamwork. Kamplyst, fordi du aldrig må give slip. Når jeg står med et problem, er jeg nødt til at løse det. Mit motto? Giv aldrig op. Teamwork, fordi kommunikationen med de andre medlemmer af SCRIBZEE® -teamet er altafgørende. Vi udveksler masser af ting hos Hamelin, så vi kan samle vores idéer, men også for at lære af hinandens fejl for ikke at gentage dem. Det er ligesom i kampsport: Du vinder og du taber i fællesskab. Selvom vi bruger masser af tid alene foran vores computere, vil bugs eller funktionsfejl i applikationen påvirke hele holdet.

Arnauds råd

Vær nysgerrig! Prøv at forstå logikken, der er skjult bag realiteterne i dag og i morgen. Tag et skridt tilbage fra verden omkring dig, og stil dig selv de rigtige spørgsmål. Vær proaktiv; der er ikke noget bedre end at gennemføre dine egne personlige projekter og udfordre dig selv for at øve dig og fortsætte med at lære på egen hånd.