Hop videre til indholdet

Områdesalgschef

Sebastian, Tyskland

Efter at have afsluttet sin læretid indenfor engros- og udenrigshandel samt fået noget erhvervserfaring besluttede Sebastian at starte erhvervsledsagende studier i erhvervspsykologi. Samtidig startede han, blot 25 år gammel, som områdesalgschef hos Hamelin GmbH og har nu også med succes opnået sin bachelorgrad.

MIN KUNDE ER MIT FOKUS

Vedligeholdelse og udvikling af relationer, der opfylder kundernes behov

Jeg tager mig af en defineret kundebase, der spænder fra lokale papirvareforretninger og stormagasiner til forhandlere af kontormøbler. Mit mål er at rådgive mine kunder om et optimalt produktsortiment baseret på en detaljeret analyse af deres aktuelle produktportefølje og markedsforhold. Derudover er erhvervelsen af nye kunder og observation af konkurrencen en del af mine opgaver.

Salgsmedarbejdere har kun fokus på at overtale folk til at købe! – Virkelig?

Hvis du er sælger, kan folk nogle gange have et billede af dig som en person, der bare vil prøve at tvinge dem til at købe noget fra et stort udvalg af produkter, som de måske eller måske ikke har brug for. Virkeligheden er selvfølgelig anderledes. Det handler om at forstå kunden og deres forretning og skabe det bedste tilbud til dem. Hertil kommer, at alle mine kontakter har forskellige personligheder, som jeg også er nødt til at tilpasse mig.

SOM SALGSCHEF ER JEG VIRKSOMHEDENS AMBASSADØR

Empati og selvdisciplin

I salg er du den tætteste kontakt til forretningen og er derfor ambassadør for din arbejdsgiver. Salg er virksomhedens ansigt udadtil! Dette er grunden til, at du er nødt til at have et godt kendskab til de produkter, du sælger, og være god til at forstå kunden. Derudover skal du være i stand til at tilrettelægge din egen tid og dine kundeaftaler rigtig godt. Sidst, men ikke mindst: Du har brug for en god forståelse for tal for at holde styr på omsætningen.

Det handler om organisering

Ud over den løbende kommunikation med mine kunder, det være sig på stedet, via telefon eller via mail, udvikler jeg også deres produktsortiment, opretter ordrer, udarbejder forslag til kataloger, planlægger kampagner og analyserer salgsudviklingen. Nogle gange er det ikke let at forene alle opgaverne med forretningsrejser, men det er rigtig sjovt, og der er stor forskel på opgaverne, fordi mine kunder er så forskellige.

SEBASTIANS RÅD

Vær åben, og vær ikke bange for at forhandle med kunden. Indenfor servicefeltet rejser du meget og bruger kun lidt tid på kontoret. Sørg dog for at holde kontakten med salgskollegaer, marketing og andre afdelinger. Når jeg står med en udfordring, kan jeg altid henvende mig til disse kolleger for at få hjælp til at finde en løsning og drage nytte af deres erfaringer.