Hop videre til indholdet

Quality, Health, Safety and Environmental Manager

Mariusz, Polen

Mariusz blev ansat hos Hamelin kort efter han dimitterede for mere end fjorten år siden. Han fortæller os her om sit daglige arbejde som Quality, Health, Safety and Environmental Manager hos Hamelin Poland.

FORBEDR, FOREBYG & BEVAR

QHSE manager”, hvad betyder det?

“QHSE”… Når man hører det første gang, kan navnet på min stilling godt virke lidt overdrevet. Som Quality, Health, Safety and Environmental Manager er det min vigtigste opgave at føre tilsyn med kvalitetskontrollen på de råvarer og produkter, vi fremstiller. Sammen med mine teams sørger jeg for, at vores produkter er fejlfri, og at de lever op til vores kvalitetskrav. Hos Hamelin anvender vi forskellige metoder og værktøjer til at sikre, at vores produkter og processer bliver ved med at blive bedre, og sikrer samtidig vores teams’ sikkerhed, forebygger risici og passer på miljøet.

Alle problemer har en løsning!

Min rolle indebærer styring af vores fremstillingsprocesser, foregribelse af potentielle risici og udforskning af mulige forbedringer. Når vi ser en defekt i organiseringen af produktionen eller vores faciliteter, er det vores pligt at iværksætte korrigerende foranstaltninger, der kan skubbe os ud af vores gamle vaner.  Det er ikke altid let at acceptere forandring. Jeg anses nogle gange som den fyr, der kommer for at “hindre” vores teams’ arbejde ved at tilføje flere inspektioner og begrænsninger. Men i sidste ende er mit job at hjælpe vores teams til at arbejde under de bedst mulige betingelser, og jeg sørger altid for, at vi finder løsningerne i fællesskab.

AT VÆRE ANSVARLIG & OPMUNTRE VORES TEAMS

Min største succes? Den tredobbelte ISO-certificering

Et projekt, jeg er særlig stolt af er, da vores polske fabrik i 2015 opnåede tredobbelt ISO-certificering. Vi blev certificeret med ISO 9001 (kvalitet), ISO 14001 (miljø) og OHSAS 18001 (sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen). Dette var resultatet af et langsigtet projekt, der blev påbegyndt i 2011 i samarbejde med hele Hamelin-koncernen. Et andet vigtigt initiativ for mig er “Project Zero”. Sidste år, i 2018, startede vi dette projekt for at forbedre sundheden og sikkerheden for vores medarbejdere og de besøgende på vores hjemmeside. Målet? Ingen arbejdsrelaterede ulykker! Mit arbejde består i at gøre alt for at sikre vores teams’ sikkerhed hver dag.

Et spørgsmål om ansvar

Den vigtigste egenskab for min profession? At have ansvarsfølelse. Når alt går godt, er det nemt at være ansvarlig. Det er, når de virkelige udfordringer opstår, at man støder på forhindringer. Om det er gode eller dårlige tider, tager jeg altid ansvar for de foranstaltninger, der træffes. Jeg er også ansvarlig for det arbejde, som mine teams udfører, og jeg forsøger altid at opmuntre dem til at finde løsninger. Jeg keder mig aldrig. Hver dag bringer nye udfordringer og sejre. Til trods for at have været hos Hamelin i fjorten år, lærer jeg stadig noget nyt hver eneste dag.

Mariusz' råd

Vær tålmodig, og glem aldrig dit mål. Sommetider kan vejen være lang, og forandringerne sker ikke på blot en dag, men hold altid dit mål for øje. Hold ud, og giv aldrig op!